Disclaimer of the Corpus Vocale website

Disclaimer of the Corpus Vocale website

Welkom


Vind ontspanning, rust, de basis van lichaamstaal getoond via Fine Art door Corpus Vocale. Geniet van de schoonheid van het pure lichaam, de atmosfeer van verlaten panden. Historische gebouwen, gedeelte terug ingenomen door de natuur, vormen de omkadering van het naakte lichaam.

Fragiel en kwetsbaar met hun naakte lichaam versmelten de modellen in het verhaal dat hun omgeving na laat. De fotograaf, de camera, zijn enkel aanwezig, ze registreren de sereniteit van de ademloze stilte en schoonheid.

 

Corpus Vocale®

Art Photography


Biografie
Corpus Vocale startte met fotograferen als tiener en gebruikte toen een analoge camera wat heel gebruikelijk was in die tijd.

In de late jaren ‘80 ontmoette ik Greta Buysse, een kunstfotografe uit Brugge die mijn fotografie sterk beïnvloedde met haar expertise en kennis.

Dankzij haar, kreeg ik beter inzicht in het beheersen van licht en schaduw over naakte lichamen, alsook de keuze van de juiste omkaderingen. Tot op heden zijn Greta Buysse en haar man dichte vrienden en nog steeds mijn adviseurs.


Gedurende een lange tijd kende ik de chemische aroma's van de donkere kamer terwijl ik de vele foto’s genomen met mijn analoge reflexcamera ontwikkelde.

Maar tijden veranderen en de donkere kamer met al zijn nostalgie moest plaats maken voor de digitale revolutie. Zoals velen in die tijd verloor ik een zekere tijd de voeling met de digitale fotografie.

Vaak bleek de juiste feeling te ontbreken. Een digitale reflexcamera van professionele kwaliteit was immer onbetaalbaar.

Pas enkele jaren later toen ik mijn eerste digitale reflexcamera kocht ging een totaal nieuwe wereld open. Plots kon je onmiddellijk het histrogram zien, kosteloos experimenteren, en zoveel meer ….


Waar ik in het verleden vaak experimenteerde met landschaps- en stilleven fotografie, waarmee ik de hoofdprijs van de Herm Photo competition won, verlegde ik mijn focus op modellen fotografie. Verder evoluerend in dit werkgebied verfijnde ik mijn werk in de richting van kunstfotografie.


Terwijl ik me in het begin het meest concentreerde portretten, kregen naakte lichamen gedrapeerd op modieuze manier, meer en meer mijn aandacht.

Hoe meer mensen op de achtergrond raken als persoon, des te meer zal ik hen fotograferen met hun naakte ziel en lichamelijke schoonheid, gestileerd in prachtige omgevingen.
IIk fotografeer emoties zonder enige façade, met de puurheid van lichaamstaal. Het vorm een uitdaging om naakte lichamen in beeld te brengen met de juiste hoeveelheid licht en schaduw. Om dit correct te kunnen realiseren, oefen ik vaak in mijn grote low key studio waar precieze beheersing van licht mogelijk is.

Omwille van de moeilijkheid voor zowel fotograaf als model, worden modellen gedurende meerdere maanden opgeleid om de juiste poses, emoties en uitstraling te kunnen presenteren.

Het is pas recent dat Corpus Vocale expliciet op zoek gaat naar historische locaties met een ziel. Het liefst werk ik in panden die moeten gerenoveerd worden en waar de natuur reeds bezit heeft genomen van het pand. In deze omkadering werk ik het liefst met modellen die reeds vertrouwd zijn met de artistieke wereld. Vele modellen vertoeven in de wereld vanballet, dans, muziek en theater.

 Precies uitgewerkte en gebalanceerde concepten worden maanden op voorhand uitgewerkt, waarbij de keuze van het juiste model tegenover de omgeving heel belangrijk is.

In 2012 werden foto’s getoond op de Sony World Photography

Awards exhibition in London and on Times Square - New York.


Als toeschouwer is het mijn doel je ‘In balans’ te laten voelen bij het bewonderen van mijn kunstwerken.

Model en ….. fotograaf

Over Corpus Vocale

free hits
Track My Website

Since januari 2016 we count our visitors

ENG

FR